Login
Princestraat 3 - tel. 071-4012755 Randweg 47 - tel. 071-4015015 Zeehosplein 21 - tel. 071-8700282 Webshop vragen - tel. 071-8700282 

Nieuws

 

Kijksluiter®

30-01-2017 Vanaf heden kunt u op de locatie Randweg een code krijgen waarmee u uw bijsluiter kan kijken en luisteren in plaats van lezen: de Kijksluiter! In een filmpje van 5-6 minuten wordt u medicijn uitgelegd. Geïnteresseerd? Kom dan bij ons langs!

Run op de apotheek Tekort Thyrax Duotab

15 januari 2016  Run op de apotheek Het bericht over een naderend tekort aan Thyrax Duotab heeft geleid tot een run op de Nederlandse apotheken. De KNMP komt na spoedoverleg met de koepel van farmaceutische groothandel BG Pharma tot de conclusie dat er bij groothandels op korte termijn nog voldoende voorraad is, mits er geen overspannen marktvraag is. Fabrikant Aspen Pharma Trading Ltd. maakte deze week bekend dat zij het schildkliermedicijn in de dosis van 0,025 mg vanaf februari niet meer leveren. De tabletten van 0,100 en 0,150 mg zijn vanaf medio 2016 niet meer beschikbaar

 

Onrust

Deze mededeling heeft voor grote onrust gezorgd bij de patiënten, die zich massaal aan de balie bij de Nederlandse apotheek hebben gemeld. ‘Dit viel te verwachten’, zegt directeur Léon Tinke van de apothekersorganisatie. ‘Vandaar dat wij ook eerder deze week hebben gemeld dat we de handelwijze van Aspen maatschappelijk onverantwoord vinden. De fabrikant houdt zich voor ons onbereikbaar’. Aspen geeft in een persbericht aan dat zij de productie van Thyrax Duotab pas na zes tot negen maanden zal hervatten. Aspen wijst in het bericht op een andere variant van dit medicijn dat zij in hun assortiment hebben. ‘Dit middel, Eltroxin, is echter niet in de lage dosering verkrijgbaar. Daarmee is het probleem dus niet opgelost.’

 

Alternatieven

Andere producenten bieden wel alternatieven in de lage sterkte van 0,025 mg aan. Farmaceutische groothandels leveren deze middelen en Thyrax Duotab vanaf vandaag gedoseerd uit aan de apotheken. Daarbij wordt gekeken naar de reguliere afname in de achterliggende periode. ‘We hopen dat hiermee de periode overbrugd kan worden totdat andere geneesmiddelenleveranciers extra voorraden van het medicijn in de lage dosering naar Nederland kunnen halen’, aldus Tinke.

 

Extra levering

Leverancier B-Medical van het merk Thyrofix, dat eveneens de werkzame stof levothyroxine bevat, verwacht per 25 januari extra voorraden beschikbaar te krijgen, waarmee het wegvallen van het aanbod van Thyrax Duotab 0,025 mg kan worden opgevangen. Fabrikant Teva onderzoekt de mogelijkheden voor extra levering, maar kan hierover nog geen uitsluitsel geven. Leverancier Merck verwacht niet eerder dan in maart nieuwe voorraden te ontvangen. De KNMP monitort dagelijks de situatie en heeft voor actuele berichtgeving de website www.farmanco.knmp.nl

 

Agressie

Tinke: ‘We snappen de bezorgdheid en verontwaardiging onder de patiënten heel goed. Maar we maken ons zorgen over signalen die we van apotheekmedewerkers krijgen dat sommige patiënten zich erg agressief uitlaten. Ook de apothekers zijn door deze situatie overvallen. Het zou veel beter zijn geweest als Aspen eerder openheid van zaken had gegeven, opdat passende voorzorgsmaatregelen genomen hadden kunnen worden.’ EINDE PERSBERICHT

 

24/7 medicatie ophalen in afhaalautomaat

Zelfservice in uw apotheek

Vanaf heden kunt u zelf uw medicatie ophalen in de apotheek zonder tussenkomst van ons deskundig personeel. Als uw medicatie hiervoor geschikt is, bijvoorbeeld Herhaalservice, zelfzorgaankoop, anticonceptiepil, herhaalrecept, dan kunt u vanaf nu ook zelf uw medicatie ophalen in de apotheek.

 

In de tussenhal van De Katwijkse Apotheek, locatie Randweg, Randweg 47, staat de Zelfbedieningsautomaat. Als u zich voor deze gratis service aanmeld, dan ontvangt u een mailbericht met instructie en een unieke toegangscode. Met deze code kunt u de deur van Medisch Centrum De Coepel openen en komt u ion de tussenhal. In de tussenhal staat de zwarte Zelfbedieningsapparaat. Op het scherm voert u wederom uw unieke toegangscode in, gevolgd door uw geboortedag en geboortemaand. De automaat zoekt uw bestelling op en levert deze uit via een van de zeven luikjes.

 " Enorm gebruiksgemak en vrijheid voor onze klanten" , aldus apotheker Joke Haasnoot, al vanaf de introductie krijgen wij louter positieve reacties. Geen lange wachttijden meer, maar zelf bepalen wanneer u uw medicatie ophaalt. 

Meld u aan bij een van onze apotheken en beleef ook dit gebruiksgemak. Nog geen klant van De Katwijkse Apotheek meld u zich hier aan. We regelen uw opzegging bij uw oude apotheek.

 volgend nieuwsitem>

De Katwijkse Apotheek Kalender 2016

Nu alweer de 10de editie! De Katwijkse Apotheek 2016: 64 kunstenaars van Kunstcollectief Katwijk (KuKo) hebben gestreden om een maand te "bezetten" op deze inmiddels in Katwijk beroemde kalender. Alle 64 sieren zij op de voorpagina, de 12 mooiste en best bij de kalender passende staan geëtaleerd op de 12 maanden van 2016. De kalender is gratis te verkrijgen bij De Katwijkse Apotheek op onze vestigingen aan de Princestraat 3, Randweg 47 (Coepel) en aan het Zeehosplein 21. Slechts 1 per klant, de oplage is dit jaar 4000, maar hier geldt: op=op!

Publiciteit over agressie aan de balie brengt KNMP-overleg in stroomversnelling
16 juli 2015


De KNMP ziet in de hausse aan publiciteit over de toegenomen agressie aan de apotheekbalie door het Begeleidingsgesprek nieuw geneesmiddel aanleiding voor overleg met diverse stakeholders. Het ministerie van VWS, Zorgverzekeraars Nederland (ZN), de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Consumentenbond (CB) hebben alle in de Volkskrant aangegeven dat de splitsing in het tarief voor de eerste uitgifte niet werkt.
"Er moet iets veranderen", aldus de Consumentenbond. Een woordvoerster van ZN stelt: "Al deze onduidelijkheid werkt transparantie juist tegen. Daar zijn we niet blij mee."

De NZa herkent de zorgen van de apothekers: "Je ziet dat de maatregel verwarring oplevert en dat was niet de bedoeling", aldus een woordvoerster. (…) "als het werkzaamheden in de weg staat, moet er een betere oplossing worden bedacht. De kostensplitsing is niet heilig."

Minister Schippers laat in het NOS-journaal weten dat zij in gesprek gaat met de branche over de problematiek. De KNMP gaat snel met de genoemde partijen om tafel.

Het opheffen van de splitsing van het tarief voor een eerste uitgifte is een eerste optie om de agressie en het onbegrip bij patiënten weg te nemen. Liever zou de KNMP zien dat het laatste deel van de farmacotherapie, de aflevering, uit het eigen risico zou gaan, zoals dat al het geval is voor het eerste deel, het voorschrijven door de huisarts. Dat zou de verwarring voor de patiënt wegnemen en een gelijk speelveld creëren voor huisarts en apotheker. Beide onderwerpen zijn inzet van de geplande overleggen.

GroenLinks en ChristenUnie hebben aan minister Schippers Kamervragen gesteld over de kwestie.

 

Kom op zaterdag 18 april van 11 tot 15 uur naar de Open Dag van Medisch Centrum De Coepel. Naast vele activiteiten, kan je ook een kijkje achter de schermen nemen bij de huisarts, tandarts, apotheek, prikpunt, Alrijne ziekenhuis, (bekken)fysiotherapie, dietiste en de pedicure. In het pand zijn ook Kattukse teksten van Bert Vd Meij op de muur en plafond opgenomen. Je bent een echte Kattuker als je die kunt lezen!!

Alle ruim 700 bezoekers aan de Open Dag van het gezondheidscentrum Zeehos hartelijk dank voor jullie komst en belangstelling!!

 

 

Scroll to top